Email ceramic

Emailul ceramic este o pelicula decorativa sau functionala aplicata pe suprafata sticlei in scop estetic, de crestere a rezistentei mecanice si chimice, ori de control al luminii. Emailurile ceramice FERRO sunt create special pentru aplicarea pe sticla inaintea procesului de securizare.

 

Sticla arhitecturala

parapeti si fatade, panouri decorative

usi si compartimentari interioare

cabine de dus, scari, balustrade, copertine...

Sticla pentru mobilier

blaturi, rafturi, usi, corpuri din sticla...

Electrocasnice

usi de cuptoare, frigidere, rafturi, blaturi aragaz...

Automotive

parbrize, lunete si geamuri laterale pentru automobile, autobuze, tramvaie, trenuri, nave, tractoare...  

Tehnologia Lead-Free – “Fara Plumb”

Ferro este lider mondial in furnizarea de emailuri fără plumb pentru panourile de parapet din sticla, montate pe clădiri de birouri sau spatii comerciale. Acesta a fost primul care a dezvoltat si introdus emailuri fără plumb in sectorul constructiilor. Pe parcursul ultimului deceniu, aproape fiecare producator de sticla din SUA și Europa sa mutat la acoperiri fără plumb pentru  parapeti, din care majoritatea pastelor sunt furnizate de Ferro.

Acoperirile ceramice fara plumb au fost aplicate la sticla peretii exteriori în multe dintre cele mai mari structuri comerciale din lume, inclusiv Turnurile Petronas din Kuala Lumpur, premiat Transport Center din Los Angeles, clădirea Blue Cross din Boston, Sears Tower din Chicago, și multe altele.

Produsele Ferro sunt, de asemenea, utilizate in industria mobilei si a a obiectelor din materiale ceramice.

SATINAT (ETCH)
Finisaje satinate, translucide sau imitatie de sablare, diferite nuante.

CULORI METALICE
Emailuri metalice creaza efecte unice, desene și modele printr-o singura trecere sau doua, cu strat protector sau de intensificare a culorii. Gama cuprinde paste metalice in variantele cu sau fara plumb.

 

 

Lead free, Cadmium free, Lithium free - SYSTEM 140

Emailuri ceramice din colectia 140, cu excepția nuantei 19 4011 (culoare alba speciala, foarte opaca) sunt intermixabile in orice proportie. Cu toate acestea, se recomandă ca fiecare amestec sa fie testat (arse) pe sticla inainte de a fi lansat in productie

 620 - 660°C (masa sticlei)
650 - 710°C (incinta) 

Gama de produse 140 stă la baza unei noi generații de emailuri pentru  sticlă. Culorile sunt utilizate în principal în aplicatii arhitecturale pentru decorarea parapetilor si  peretilor exteriori, precum și pentru mobilier din sticla, usi de sticla, compartimentari si aparatura electrocasnica.

Rezistența la intemperii a sticlei emailate si securizate este influențată în principal de mediu. Intensitatea ploii și poluarea aerului pot sa ii schimbe aspectul si culoarea in cateva luni, sub actiunea unor substanțe agresive, cum ar fi SO, NOx si particule de praf (se pierdere luciul suprafetelor). In sprijinul aplicarii emailurilor pentru sticla pe o suprafata expusa a fost creat sistemul:

Culori intermixabile pentru exterior                                            Lead free, Cadmium free, Lithium free - SideONE

Evaluare rezistentei emailurilor ceramice la intemperii este o chestiune complexa, care in general nu poate fi cuantificata.

Culori durabile, finisaje exceptionale!

http://www.ferro.com